Nekrolog Ove Leth-Sørensen

 

Ove Leth-Sørensen havde en lang og imponerende karriere indenfor primært medieverdenen, hvor han var kendt for sin fremsynethed og innovative tilgang til at håndtere de udfordringer, der fulgte med digitaliseringen af online medier. Han var en dygtig forhandler og havde en skarp forretningsforståelse. 

 

Ove startede karrieren efter sin cand. merc. på blandt andet Dagbladet Børsen, Teknisk Forlag,

A-Pressen, Det Berlingske Hus og Aller, med ansvar for ugeblade, Billedbladet og Søndags BT. I mellemtiden var han var desuden et smut forbi Superfos og England i 80’erne.

 

Den mest innovative del af karrieren tog fart med arbejdet i TDC/KTAS, hvor han var indtil 1996, her så han tidligt internettets værdi.Han grundlagde derfor Access Media, en virksomhed specialiseret i at levere digitale medieløsninger. Han solgte Access Media til Avenir (senere opkøbt af Merkantildata) kort inden .com krakket, og forlod virksomheden. 

 

I 2001 blev Ove Leth-Sørensen ansat hos Krak. Her spillede han en central rolle i at sikre, at Krak blev en af de første virksomheder i Danmark til at etablere sig på internettet blandt andet med digitalisering af blå bog. Her var Ove med til at iværksætte de vi idag kender som VIRK internettet. Krak blev solgt til Eniro med Ove i spidsen af forhandlingerne.

Ved at erkende potentialet i digitaliseringen af mediebranchen, hjalp Ove en række virksomheder med at opbygge en stærk tilstedeværelse på nettet.

 

Udover karrieren var Ove også en dedikeret familiefar og ven. Familien og vennerne fik altid støtte og hjælp, når der var brug for det. Han var kendt for sit gode humør og sin livsglæde, og hans positive indstilling smittede af på alle omkring ham. Blandt medarbejdere var han kendt for empati, loyalitet og en moderne indstilling til ledelse og forretning.

 

Ove Leth-Sørensen efterlader sig et ærværdigt minde, samt en stor kreds af venner og kolleger, der vil savne ham dybt. Hans bidrag til erhvervslivet og samfundet vil blive husket og værdsat i mange år fremover.

 

Ikke at forglemme Oves humoristiske sans, læs blandt andet om receptionen med den Islandske hest her: Fra Krak til udvikling

 

Links:

https://www.berlingske.dk/navne/fra-krak-til-udvikling

https://www.linkedin.com/in/ove-leth-s%C3%B8rensen-a0543/details/experience/